ua en ru

Кабмін профінансує оренду літаків для повернення в Україну клієнтів "Аеросвіту", - Азаров

Український уряд має намір профінансувати оренду літаків для повернення в Україну тих, хто не зміг повернутися на батьківщину у зв'язку зі скасуванням рейсів компанії "Аеросвіт". Про це під час зустрічі з провідними вітчизняними науковцями-економістами заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, в Кабінеті міністрів вже провели нараду з цього питання. "Ухвалено рішення зобов'язати відповідні українські служби залучати літаки... У нас немає таких літаків. Є компанія для обслуговування перевезення вищих посадових осіб, але там немає авіапарку для перевезення такої кількості пасажирів. І ці літаки знаходяться в такому стані, що прем'єр-міністра можна перевозити, а звичайних громадян досить ризиковано".

Глава уряду переконаний, що проблема буде вирішена найближчим часом: "Я думаю, ми знайдемо фінанси та доручимо брати в лізинг і в оренду такі літаки для забезпечення вивезення наших пасажирів".

Крім того, Азаров повідомив, що після вирішення питання про швидке повернення українців додому уряд також має намір вивчити можливість виходу з ситуації, в якій опинилася компанія "Аеросвіт".

Читайте також: "Аеросвіт" скасував низку рейсів на 10 січня.