ua en ru

Кабмін продовжить роботу над Податковим кодексом і бюджетом-2016 до 4 грудня

Кабмін продовжить роботу над Податковим кодексом і бюджетом-2016 до 4 грудня Фото: Арсеній Яценюк

Про це уряд попросила фракція БПП

Кабінет міністрів України продовжить роботу над Податковим кодексом і державним бюджетом України на 2016 рік до 4 грудня 2015 року. Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Тільки що мені прийшов лист від поважної фракції "Блок Петра Порошенко" з проханням, щоб до 4 числа ми продовжили роботу над Законом України "Про державний бюджет", так і над Податковим кодексом",- заявив Яценюк.

За його словами, БПП як найбільша фракція парламенту готова надати свої пропозиції щодо відповідних законопроектів до 4 грудня.

"Ми, звичайно, йдемо на зустріч нашим колегам і партнерам по коаліції з тим, щоб це був узгоджений законопроект",- зазначив глава уряду.

У той же час Яценюк нагадав, що одним з основних критеріїв отримання третього траншу Міжнародного валютного фонду (МВФ) та загальної підтримки від зовнішніх кредиторів у розмірі 4 мільярди доларів США є збалансованість і економічна ефективність податкової реформи та держбюджету на 2016 рік.

У свою чергу голова фракції "Блок Петра Порошенко" Ігор Луценко заявив, що БПП не буде підтримувати урядовий проект держбюджету.

"Змушений ще раз озвучити позицію фракції БПП: ми не підтримаємо Держбюджет на базі старого Податкового Кодексу. Також ми не будемо голосувати за урядовий проект податків "4 з 20", який по суті погіршує нинішню шалену податкову систему та ще й вибиває базу доходів місцевого самоврядування", - написав він у своєму Facebook.

Луценко зазначив, що депутати фракції готові реалізовувати податкову реформу протягом 2-3 років, однак у цьому році БПП наполягає на декількох моментах:

1. Прийняти нову спрощену модель адміністрування, запропоновану парламентським комітетом Ніни Южаниной;

2. Встановити ставку ПДВ і ЄСВ за 20%, ставку податку на розподілений прибуток 18%, а ПДФО не більше 15%.

3. Не змінювати умов господарювання (і зокрема - використання касових апаратів) платників єдиного податку.

4. Прийняти закон про нульовий декларування доходів і майна населення під 2%, щоб нарешті зняти гачки силовиків з вітчизняних підприємців.

"При цьому ми усвідомлюємо необхідність серйозного скорочення бюджетних витрат і заморожування низки соціальних видатків", - наголосив Луценко.

За останні дні Кабмін зробив багато заяв про узгодження нового Податкового Кодексу та Бюджету. З ким тільки не погодили ...

Posted by Юрій Луценко on 2 декабря 2015 г.

Нагадаємо, на цьому тижні, 30 листопада 2015 року, Міністерство фінансів України оприлюднило оновлений проект державного бюджету України на 2016 рік. У порівнянні з попередньому вересневим проектом держбюджету-2016, доходи держбюджету збільшено на 8,7% до 598 млрд 210 млн 426,2 тис. гривень, у тому числі доходи загального фонду держбюджету збільшено на 7,5% до 564 млрд 559 млн 502,0 тис. гривень.

Витрати держбюджету порівняно з попереднім проектом збільшено на 21,6% до 673 млрд 967 млн 884,6 тис. гривень, у тому числі видатки загального фонду збільшено на 8,4% до 638 млрд 441 млн 483,3 тис. гривень.

Крім того, Мінфін оприлюднив проект нової редакції Податкового кодексу України. У проекті передбачається встановлення однакових ставок: 20% податок на прибуток, 20% податок з доходів фізичних осіб, 20% ПДВ і 20% єдиний соцвнесок.