ua en ru

Кабмін продовжить політику пільгового оподаткування IT-галузі, - Вілкул

Кабінет міністрів України продовжить політику пільгового оподаткування IT-галузі. Про це в ході презентації опитування Google заявив віце-прем'єр Олександр Вілкул, передає кореспондент РБК-Україна.

"Інтернет став за 200 років однією з основних індустріальних революційних технологій, яка практично змінила світ. Ми підтримали дане дослідження Google про вплив Інтернету на економіку Україну", - заявив Вілкул.

Він зазначив, що соцопитування показало "більше 90% користувачів використовують швидкісний Інтернет, а більшість компаній мають свої сайти... Тому для нас вкрай важливо широко використовувати Інтернет-технології".

Крім того, Вілкул нагадав, що в Україні вже створені цілі центри IT - індустрії: "Це Київ, Дніпропетровськ, Харків, Донецьк... Для України одним із завдань є використання IT-технологій. Саме тому уряд приділяє велику увагу розвитку цієї галузі, надавши податкові пільги. Працює президентська програма "Відкритий світ".

Віце-прем'єр додав, що в найближчі місяць-два почнеться реалізація другої черги програми - відбору 2 тис. українських шкіл у програмі використання високошвидкісного Інтернету.

Вілкул запевнив, що уряд і надалі буде забезпечувати розвиток даних технологій: "Ми будемо підтримувати й надалі забезпечення пільгового оподаткування".