ua en ru

Уряд подовжив збільшений норматив перерахування коштів на рахунки теплопостачальників

Уряд подовжив збільшений норматив перерахування коштів на рахунки теплопостачальників Фото: Кабінет міністрів України

Дію нормативу продовжено до жовтня 2016

Кабінет міністрів України збільшив термін, протягом якого теплопостачальним підприємствам відраховується більша сума коштів від споживачів за надані послуги. Про це свідчить постанова №138 від 2 березня 2016 року, опублікована на урядовому порталі.

"Зокрема, продовжено у 2016 році до жовтня дію збільшеного нормативу перерахування коштів на поточні рахунки теплопостачальних організацій. Це передбачено ухваленими змінами до 23 пункту Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу, на якого покладено спеціальні обов'язки", - сказано в повідомленні прес-служби.

Зазначається, що сплачені споживачами кошти за отримані послуги теплопостачання розподіляються за спеціальною формулою між теплопостачальним підприємством та постачальником природного газу. У січні та лютому 2016 та 2017 років норматив відрахування коштів теплопостачальним підприємствам збільшується, аби вони мали змогу покривати відповідні підвищені витрати.

Таким чином, у цьому році такий термін подовжено до жовтня, що дозволить теплопостачальним підприємствам здійснити своєчасну виплату заробітної плати працівникам та забезпечити сплату податків і зборів.

Нагадаємо, Міністерство енергетики та вугільної промисловості пропонує в літній період платити ренту на видобуток газу в розстрочку.