ua en ru

Кабмін пролонгував програму компенсації 20% вартості негазових котлів

Кабмін пролонгував програму компенсації 20% вартості негазових котлів Арсеній Яценюк

Уряд України продовжив програму компенсації 20% коштів на придбання котлів, що працюють на альтернативному паливі, а також напрацює нові програми компенсації коштів на енергомодернізацію. Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в інтерв'ю телеканалу "1+1", передає прес-служба Кабміну.

Яценюк підкреслив, що важливим є не тільки компенсація вартості газу, але і менша його споживання шляхом розвитку енергоефективності.

Він повідомив, що уряд України 4 квітня затвердив положення, яким продовжує програму компенсації 20% вартості придбаних котлів, що працюють на альтернативному паливі.

"Ви йдете в Ощадбанк, берете кредит, і 20% вартості котла компенсує держава", - сказав Яценюк.

Він зазначив, що запропонує поширити таку практику і на кошти на утеплення житла, встановлення нових вікон і енергомодернізацію.

"Компенсація з державного бюджету буде від 30% до 40% бюджету вартості придбаних энергоматериалов на утеплення, теплоізоляцію і тепломодернізацію", - повідомив прем'єр.

Він нагадав, що канцлер Німеччини Ангела Меркель прийняла рішення надати Україні 500 мільйонів євро "дуже довгострокового кредиту, 300 мільйонів з яких піде саме на те, щоб утеплити будинки і модернізувати українські "Теплокомуненерго".

Кошти на модернізацію українських "Теплокомуненерго" також надасть уряд Німеччини.

Нагадаємо, Кабмін виділить 500 млн грн на утеплення будинків.