ua en ru

Кабмін продовжив програму компенсації частини енергоефективних кредитів на 2016 рік

Кабмін продовжив програму компенсації частини енергоефективних кредитів на 2016 рік Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

В наступному бюджетному періоді на держпідтримку населення планується направити 90,4 млн грн

Кабінет міністрів України сьогодні, 11 листопада, підтримав проект постанови "Про продовження терміну виконання Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2015 роки". Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко, передає прес-служба відомства.

"Уряд підтримав важливий документ, який створює умови для розвитку ринку енергоефективності в країні. Це довгий шлях, але впевнений, що ми пройдемо його успішно. Багато європейських країн, серед яких Литва, Польща, Латвія, Болгарія, Румунія, дозріли енергоефективності. Україна не стане винятком", - заявив Зубко.

В наступному бюджетному періоді на державну підтримку населення планується направити 90,4 млн грн. Через збільшення попиту населення на енергоефективні кредити в 2015 році додатково планується направить 57 млн грн.

Нагадаємо, кожен третій українець отримує від держави субсидії на покриття вартості житлово-комунальних послуг.