ua en ru

Кабмін проаналізує проблему з блокуванням податкових накладних, - Гройсман

Кабмін проаналізує проблему з блокуванням податкових накладних, - Гройсман Фото: Кабмін розбереться з Системою оцінки ризиків ДФС (kmu.gov.ua)

Прем'єр доручив профільним міністрам обговорити збої в роботі Системи оцінки ризиків ДФС

Кабінет Міністрів України проаналізує питання блокування податкових накладних в Єдиному реєстрі ПДВ та відпрацює механізми недопущення будь-яких збоїв в майбутньому. Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді України, передає Урядовий портал.

Прем'єр повідомив про те, що вже дав доручення першому віце-прем'єр-міністру України Степану Кубіву і міністру фінансів України Олександру Данилюку провести технічну нараду з цього питання.

Глава уряду наголосив, що з запуском Системи оцінки ризиків, у процесі відшкодування ПДВ зникли прояви корупції.

"Однак мушу зазначити, що ми запровадили цю систему (Єдиний реєстр податкових накладних-ред.) і поставили крапку в схемах хабарництва і "відкатів" у системі ПДВ. Тепер все працює автоматично і прозоро. Я врахую можливі недоліки, але головне - проявів корупції в системі ПДВ немає", - підкреслив Гройсман.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради з податкової і митної політики ініціює продовження тестового режиму роботи Системи оцінки ризиків Державної фіскальної служби в частині блокування податкових накладних.