ua en ru

Кабмін прислухався до вимог громадськості і зберіг травневі виплати ветеранам, - Королевська

Рішення уряду з приводу збереження виплат ветеранам ВВВ - це перша спільна перемога. Про це заявила кандидат на пост Президента, екс-міністр соціальної політики Наталія Королевська, спілкуючись з жителями Херсона.

"Завдяки спільним зусиллям нам вдалося зберегти щорічні разові виплати ветеранам війни. Це свідчить про те, що об'єднавши зусилля, ми можемо захистити соціальні гарантії. Це наша перша спільна перемога. Тому потрібно не зупинятися і рухатися далі в цьому напрямку", - зазначила політик.

Королевська нагадала, що раніше ветерани Великої Вітчизняної війни побоювалися, що в цьому році вони не отримають традиційні щорічні виплати до Дня Перемоги. Такі підозри з'явилися на тлі скорочення урядом низки соціальних виплат, заробітних плат для бюджетників і скасування березневого підвищення пенсій.

"Громадськість не сприйняла такі кроки уряду щодо подолання фінансової кризи. Переконана, що реформи не можуть бути здійснені за рахунок найбільш незахищених громадян, тому ми вже звернулися в КСУ з цього приводу в Генпрокуратуру з приводу стрімкого зростання заборгованості по заробітних платах, а також в Кабмін - щодо можливого скасування виплат ветеранам. Як бачите, це дієвий механізм", - заявила вона.