ua en ru

Кабмін ухвалив законопроект, що вдосконалює систему регулювання аудиторської діяльності

Кабмін ухвалив законопроект, що вдосконалює систему регулювання аудиторської діяльності Фото: законопроект щодо регулювання аудиторської діяльності був розроблений Мінфіном

Законопроект має на меті підвищити якість аудиторських послуг в Україні

За пропозицією Міністерства фінансів України на засіданні Кабінету міністрів 30 березня було ухвалено проект закону "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність". Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Зазначається, що законопроект має на меті підвищити якість аудиторських послуг в Україні через вдосконалення системи регулювання аудиторської діяльності у відповідності до міжнародних стандартів.


У Мінфіні повідомляють, що це дозволить:

- підвищити рівень довіри з боку інвесторів до фінансової звітності вітчизняних підприємств, в тому числі державних компаній;
- підвищити рівень довіри населення до українських банків, страхових компаній;
- відкриє українським аудиторам доступ на європейські ринки.

Даний законопроект також вигідний самим аудиторським компаніям, адже дозволить знизити витрати аудиторських компаній на навчання та сертифікацію в різних регуляторних органах.

Ухвалення даного законопроекту відповідає вимогам Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Гармонізація законодавства у сфері аудиту до європейських стандартів також є одним з орієнтирів України в рамках стратегії "Україна 2020".

Нагадаємо, суб'єкти первинного фінансового моніторингу, які надають бухгалтерські та аудиторські послуги, зобов'язані повідомляти про свої підозри щодо фінансових операцій замовника послуг з контрагентами.