ua en ru

Кабмін прийняв низку рішень, необхідних для запуску системи обслуговування бюджетів

Кабмін прийняв низку рішень, необхідних для запуску системи обслуговування бюджетів Фото: Кабмін (kmu.gov.ua)

Після запуску системи місцеві бюджети зможуть відстежувати надходження в режимі реального часу

Кабінет міністрів України прийняв низку рішень, необхідних для введення єдиної системи обслуговування бюджетів "Є-Казна". Про це повідомляє прес-служба Кабміну за результатами засідання уряду 1 грудня 2017 року.

"Уряд затвердив постанову "Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 23 квітня 2014 р. № 117", що забезпечить проведення попередньої оплати на придбання обладнання, програмного забезпечення, послуг з їх встановлення та налаштування, послуг з адаптації єдиної платформи системи обслуговування бюджетів АС "Є-Казна" з метою реалізації централізованої моделі казначейського обслуговування рахунків за надходженнями для Державної казначейської служби", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, для посилення захисту інформації у внутрішній платіжній системі казначейства напрацьовано рішення про єдиній платформі з обслуговування бюджетів АС "Є-Казна".

Наголошується, що головною метою системи є запровадження централізованої моделі казначейського обслуговування рахунків, які будуть надходити у Державну казначейську службу.

Таким чином, місцеві бюджети отримають можливість відслідковувати стан надходжень до бюджету в режимі реального часу без відвідування органу казначейства.

Це дозволить:

  • зменшити витрати на підтримку територіальних майданчиків обробки інформації;
  • оптимізувати бізнес-процеси обліку і проходження платежів;
  • можливість приймати управлінські рішення, що ґрунтуються на оперативній інформації, сформованої в режимі реального часу;
  • можливість повної інтеграції з обліковими системами Державної фіскальної служби України (Електронний кабінет платника);
  • посилити захист інформації

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України утвердил стратегію управління держборгом до 2019 року.