ua en ru

Кабмін прийняв рішення про введення інституту урядових уповноважених

Кабінет міністрів України в понеділок, 14 лютого, на малому засіданні прийняв рішення про введення інституту урядових уповноважених. Про це повідомляє видання zn.ua.
Цей статус отримають два чиновники: колишній заступник міністра економіки Валерій Мунтіян (він тепер буде займатися питаннями зовнішньоекономічної діяльності), а також екс-глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський, який займатиметься питаннями дерегуляції.
Зокрема, в ухваленій вчора постанові Кабінету міністрів сказано, що положення про діяльність урядових уповноважених повинно бути розроблено протягом місяця. Здійснювати свою діяльність урядові уповноважені будуть на базі департаментів Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Нагадаємо, про звільнення Валерія Мунтіяна Михайла Бродського стало відомо сьогодні. Президентський указ про звільнення Бродського був виданий в рамках виконання указу про адміністративну реформу від 9 грудня 2010 р., згідно з яким до 20 лютого має бути скасовано ряд відомств, серед яких і Держкомпідприємництво.