ua en ru

Кабмін прийняв постанову про підвищення посадових окладів працівникам бюджетної сфери.

Кабмін України прийняв постанову про підвищення посадових окладів працівникам бюджетної сфери. Про це повідомив сьогодні на брифінгу віце-прем'єр-міністр України Володимир Семиноженко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами урядовця, згідно із законом про державний бюджет України на 2010 р., передбачено підвищення посадового окладу для 1-го тарифного розряду Єдиної тарифної сітки з 1 січня та з 1 квітня 2010 р. Також В.Семиноженко додав, що з урахуванням стабілізації економіки України уряд буде здійснювати підвищення посадового окладу ще 3 рази - з 1 липня, з 1 жовтня та з 1 грудня 2010 р. Таким чином, планується 5 разів впродовж року підвищувати посадові оклади бюджетникам. Віце-прем'єр-міністр зазначив, що за прогнозними розрахунками додаткові видатки у місяць порівняно із сумами, які виплачувалися з початку року, із бюджетів усіх рівнів складуть 450 млн грн. Він додав, що згідно із прийнятою постановою працівникам бюджетної сфери буде перераховано зарплату за січень-квітень і різницю виплачено впродовж травня-червня.
Також Кабмін прийняв постанову про підвищення пенсій та соціальних виплат. В.Семиноженко наголосив, що згідно з документом, щомісячні витрати на підвищення пенсій на період з січня по квітень складуть 3,8 млрд грн. "5 разів (впродовж року) ми будемо здійснювати підвищення пенсій", - наголосив він. Він додав, що цим документом передбачено підвищення державної соціальної допомоги по догляду за дітьми до 3-х років та допомоги дітям-сиротам. Віце-прем'єр наголосив, що ці постанови прийняті у рамках закону про держбюджет на 2010 р.