ua en ru

Кабмін ухвалив концепцію реформи системи охорони здоров'я

Кабмін ухвалив концепцію реформи системи охорони здоров'я Фото: прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

В Україні затвердили концепцію реформи системи охорони здоров'я

Кабінет міністрів України затвердив концепцію реформи системи охорони здоров'я. Відповідне рішення було ухвалено сьогодні в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Рішення прийнято", - зазначив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Відзначимо, в концепцію реформи системи охорони здоров'я входить пакет з 10 нормативних актів. У Міністерстві охорони здоров'я стверджують, що вивчили міжнародний досвід і вибрали найбільш підходящу модель для України.

Одним з найважливіших серед прийнятих у рамках реформи охорони здоров'я документів є Концепція реформи фінансування охорони здоров'я.

"Для впровадження в Україні пропонується модель державного солідарного медичного страхування, яке враховує кращі сучасні практики та досвід трансформації системи охорони здоров'я у світі, зокрема в Центральній та Східній Європі", - сказано в документі.

У свою чергу, глава комітету Верховної Ради з охорони здоров'я Ольга Богомолець зазначила, що для реформування системи охорони здоров'я, зокрема, необхідно впровадження європейських стандартів лікування, без яких не можливий подальший розрахунок вартості медичної послуги, проведення індивідуального ліцензування лікарів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці за рік витратили понад 7 млрд гривень на рекомендовані МОЗ ліки.