ua en ru

Кабмін затвердив фінплан "Адміністрації морських портів України" на 2016

Кабмін затвердив фінплан "Адміністрації морських портів України" на 2016 Фото (SkyscraperCity): морські порти України

Згідно з документом, при зростанні чистого прибутку на понад 2% доходи АМПУ мають збільшитися на 8%

Вперше з моменту створення "Адміністрації морських портів України" (АМПУ) фінансовий план держпідприємства на наступний рік затверджено вже в поточному. Розпорядження Кабінету міністрів №1151-р від 21 жовтня 2015 р. про затвердження фінплану АМПУ опубліковано на урядовому порталі, повідомили сьогодні у прес-службі Міністерства інфраструктури України.

У документі закладено доходи на рівні 7,9 млрд грн, що на 8,1% більше показника за 2015 р. Чистий прибуток становить 3,06 млрд грн, що на 2,1% вище нинішнього показника. Податкові відрахування до бюджетів усіх рівнів та цільових фондів закладено в обсязі майже 2,7 млрд грн, що на 4,6% більше цьогорічного показника. Фінпланом передбачено розвиток усіх відділень за поточними і капітальними витратами, виходячи із запланованої ними необхідності і готовності проектів.

Відповідно до фінплану АМПУ, у 2016 р. заплановано проведення експлуатаційних днопоглиблювальних робіт на БДЛК, ГСХ "Дунай-Чорне море" та Херсонському морському каналі, в акваторіях Білгород-Дністровського, Бердянського, Іллічівського, Ізмаїльського, Маріупольського, Миколаївського, Одеського, Ренійського та Херсонського портів , а також СМП "Октябрьськ" і порту "Південний" на суму 890 млн грн (без ПДВ). При цьому капітальні днопоглиблювальні роботи буде проведено в акваторіях Іллічівського, Одеського портів, порту "Південний" і на Бузько-Дніпровсько-Лиманському каналі на суму 1,3 млрд грн (без ПДВ).

Крім того, фінплан АМПУ, з метою забезпечення безпеки мореплавання, пошуку і порятунку людей у ​​разі аварії, передбачає закупівлю додаткових рятувальних катерів, які за своїми характеристиками можуть використовуватися в територіальних водах і зоні відповідальності України навіть у льодових умовах. Також у затвердженому Кабміном документі відображено всі соціальні питання, передбачені галузевою угодою та колективними договорами філій.

Як зазначили у прес-службі підпорядкованого МІУ держпідприємства, завчасне підписання фінплану забезпечить планомірну роботу АМПУ і дозволить виконати всі поставлені перед ДП завдання відповідно до закону "Про морські порти України".

Нагадаємо, в середині вересня Кабмін погодив фінплан АМПУ на 2015 р., передбачивши сукупний дохід на рівні 7 млрд 336,7 млн грн, що на 63,3% більше торішнього показника в розмірі 2 млрд 845,2 млн грн. Зростання чистого доходу складе 64,7% - до 6 млрд 591,2 млн грн, чистого прибутку - на 98,4%, до 2 млрд 998,3 млн грн. Відповідно до фінплану-2015, поточні податки, збори та обов'язкові платежі державного і місцевих бюджетів закладено в обсязі 2 млрд 570 млн грн.