ua en ru

Уряд передбачив компенсації дипломатам за використання особистих авто в службових цілях

Уряд передбачив компенсації дипломатам за використання особистих авто в службових цілях Фото: Кабмін

Компенсація полягає в покритті витрат на спожите паливо, техобслуговування і т.д.

Кабінет міністрів України встановив порядок виплати компенсації працівникам іноземних дипломатичних установ за використання особистих автомобілів у службових цілях. Відповідну постанову №901 від 4 листопада опубліковано на сайті Кабміну.

Відзначається, що компенсація полягає в покритті витрат на спожите паливо, техобслуговування, знос шин, парковки і проїзд по платних дорогах відповідно до маршруту і фактичного пробігу автомобіля.

Так, Міністерство закордонних справ для кожної дипломатичної установи стверджує граничні ліміти кількості та кілометражу власних легкових автомобілів працівників зазначених установ, щодо яких буде здійснюватися компенсація на рівні, необхідному для забезпечення належного функціонування дипслужби з урахуванням обсягу видатків, передбачених у державному бюджеті для функціонування дипустанов.

Згідно з документом, в межах зазначених лімітів і з урахуванням обсягу бюджетних призначень, керівник дипустанови не рідше разу на рік відповідним наказом визначає працівників такої установи, яким виплачується компенсація.

Підкреслюється, що для отримання компенсації за використання власного легкового автомобіля в службових цілях працівник дипломатичної установи подає щомісяця протягом 10 календарних днів місяця, наступного за звітним, звіт про використання власного легкового автомобіля в службових цілях. Така компенсація виплачується працівникові дипломатичної установи щомісячно згідно представленого звіту та з урахуванням підтверджуючих документів за фактичними витратами (рахунками, квитанціями, касовими чеками).

Нагадаємо, раніше уряд схвалив пілотний проект з виплати компенсацій за оренду житла в іноземній валюті працівникам дипломатичної служби, які були направлені в довгострокові відрядження.