ua en ru

Кабмін надав повноваження заводу "Радар" експортувати товари ВПК до Білорусі

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні схвалив проект постанови щодо надання повноваження ПАТ "Київський завод "Радар" (м. Київ) здійснювати експорт та імпорт товарів військового призначення до Білорусі

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні схвалив проект постанови щодо надання повноваження ПАТ "Київський завод "Радар" (м. Київ) здійснювати експорт та імпорт товарів військового призначення в рамках угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Білорусь про виробничу та науково-технічну кооперацію підприємств оборонних галузей промисловості. Про це повідомила прес-служба с Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

Проект постанови підготувало Мінекономрозвитку.

"Отримання таких повноважень надає можливість підприємству скоротити строк отримання дозвільних документів від Держекспортконтролю та спростити процедуру митного оформлення на підставі щорічних затверджених переліків товарів, що пропонуються до міжнародних передач із Республікою Білорусь", - заявив в. о. міністра економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов.

ПАТ "Київський завод "Радар" (м. Київ) - одне з передових підприємств України, що спеціалізується на виробництві сучасного радіоелектронного й радіолокаційного обладнання для літаків і вертольотів.

Займається виробництвом і ремонтом метеонавігаційних РЛС "Буран- А", бортової навігаційно-посадкової апаратури "Курс - 93М", "Гроза", "Буран", головок самонаведення 9Б 1101К (для ракет), прицільно-навігаційних комплексів ПНС-24М, "Восьминіг", систем держрозпізнавання 6231Р.