ua en ru

Кабмін надав Нацагентству з розшуку активів доступ до інформації про перетин кордону

Кабмін надав Нацагентству з розшуку активів доступ до інформації про перетин кордону Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду

Кабінет міністрів України надав Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших дій, доступ до інформації про перетин кордону. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, згідно з рішенням уряду, Нацагентство з розшуку активів отримало доступ до інформації про перетин кордону. При цьому, Кабмін доручив Державній прикордонній службі України протягом місяця вжити заходів з надання такого доступу.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року Верховна Рада України (ВРУ) підтримала створення Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

Відомство було створено Кабінетом міністрів і підзвітне Верховній Раді. Воно складається з центрального апарату та територіальних управлінь і займається формуванням та реалізацією державної політики у сфері виявлення та розшуку активів, на які може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, та управління заарештованими і конфіскованими активами. Голова Нацагентства призначається урядом строком на 5 років за результатами конкурсу.