ua en ru

Кабмін надав НАЗК доступ до системи прикордонного контролю

Кабмін надав НАЗК доступ до системи прикордонного контролю Фото: Кабмін (РБК-Україна)

НАЗК зможе виявляти ознаки незаконного збагачення завдяки системі "Аркан"

Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) отримає доступ до інтегрованої міжвідомчої інформаційно-телекомунікаційної системи здійснення контролю осіб, транспортних засобів та вантажів, які перетинають державний кордон. Про це повідомляє прес-служба НАПК.

"Відповідне рішення прийняли на засіданні Уряду 19 квітня 2017 року. Очікується, що згідно з дорученням КМУ Державна прикордонна служба в місячний термін забезпечить доступ НАЗК до системи, що також носить назву "Аркан", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, ця система являє собою сукупність організаційно-розпорядчих заходів, програмно-технічних та телекомунікаційних засобів, що забезпечують обробку інформації про контроль осіб, транспортних засобів та вантажів, які перетинають державний кордон України, та автоматизований доступ до баз даних суб'єктів системи "Аркан"

У поясненні до документа сказано, що доступ НАЗК до системи прикордонного контролю допоможе у виявленні відповідності рівня суб'єктів декларування задекларованими ними майну і доходам, і виявлення ознак незаконного збагачення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК пояснило вилучення з публічного реєстру е-декларацій прокурорів.