ua en ru

Кабмін запропонує ВР направити 2,5 млрд гривень на реконструкцію дороги Львів - Миколаїв

Кабмін запропонує ВР направити 2,5 млрд гривень на реконструкцію дороги Львів - Миколаїв Фото: Володимир Гройсман

Рішення може бути затверджено до середини липня

Кабінет міністрів України має намір запропонувати Верховній Раді направити 2,5 млрд гривень на реконструкцію дороги Львів - Тернопіль - Хмельницький - Вінниця - Умань - Одеса - Миколаїв. Про це сьогодні в ході засідання Кабміну повідомив голова уряду Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Коли ми робили об'їзд доріг, я сказав, що внесу пропозицію про капітальну реконструкцію дороги Львів-Тернопіль-Хмельницький-Вінниця-Умань-Одеса-Миколаїв. Фактично за цей час ми знайшли з Міністерством фінансів додатково 2,5 млрд гривень. Будемо готувати зміни в бюджет і пропонувати парламенту схвалити це рішення... у нас є всі шанси до середини липня, за підтримки парламенту, затвердити це рішення. "Укравтодор" на сьогодні готовий до реконструкції цієї дороги", - розповів Гройсман.

Він зазначив, що зазначена дорога, яка знаходиться в жахливому стані, є магістраллю національного значення, яка з'єднує західний кордон країни з портами і якою щодня користуються мільйони громадян.

Нагадаємо, в кінці травня Гройсман заявив, що п'ять областей України - Луганська, Запорізька, Миколаївська області, Київ та Закарпатті відстають у проведенні робіт по реконструкції, ремонту та будівництву доріг.