ua en ru

Гройсман назвав п'ять областей, які відстають у проведенні дорожніх робіт

Гройсман назвав п'ять областей, які відстають у проведенні дорожніх робіт Фото: прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

Луганська, Запорізька, Миколаївська області, Київ і Закарпаття відстають у проведенні дорожніх робіт

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що п'ять областей України - Луганська, Запорізька, Миколаївська області, Київ і Закарпаття відстають у проведенні робіт з реконструкції, ремонту та будівництва доріг, передає "Урядовий портал".

"Вчора відвідав три області, отримав інформацію про плани реконструкції і ремонтів доріг, - сказав Глава Уряду. - Нам потрібно забезпечити рівний підхід по всій країні, і наразі у нас є п’ять областей, які не мають необхідних темпів робіт. Це Луганська, Запорізька, Миколаївська області, Київ та Закарпаття", - заявив прем'єр-міністр.

Також Гройсман підкреслив істотний внесок митниці у фінансову сторону дорожнього будівництва. Так, за допомогою митниці, за 5 місяців вдалося мобілізувати 5,6 млрд гривень.

Прем'єр підкреслив, що державне агенство "Укравтодор" готове оголосити тендери на близько 2 млрд гривень за проектом облаштування західного кордону.

"Зараз розпочнуться тендери, буде оголошений переможець. Все - через систему ProZorro. Окрема увага - контроль якості робіт та збереження рівня безпеки", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України має намір запропонувати Верховній Раді збільшити фінансування відновлення і будівництва доріг на 2,5 млрд гривень.