ua en ru

Кабмін пропонує ВРУ заборонити страйки в разі створення загрози нацбезпеці

Кабмін пропонує ВРУ заборонити страйки в разі створення загрози нацбезпеці Фото: Кабінет міністрів України

У Раді зареєстрований відповідний законопроект

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді заборонити проведення страйків у разі, якщо припинення роботи створює загрозу національній безпеці. Відповідний законопроект №4133 був зареєстрований в парламенті 23 лютого 2016 року.

"Головною метою проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації конституційного права людини на страйк" є приведення законодавчих актів у відповідність до вимог Конвенції та практики Європейського суду, для виконання рішення Європейського суду у справі "Веніамін Тимошенко та інші проти України" і забезпечення належної звітності перед Комітетом міністрів, а також усунення підстави для надходження до Європейського суду аналогічних заяв проти України", - сказано в пояснювальній записці.

Зокрема, пропонується встановити в ст. 18 закону "Про транспорт", що страйк на підприємствах транспорту проводиться відповідно до законодавства про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів).

Також відповідні зміни пропонується внести в ст. 24 закону "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

Нагадаємо, 23 лютого більше сотні будівельників в різних районах столиці з плакатами вийшли на страйк проти нападів "тітушек" на будмайданчики.