ua en ru

Кабмін пропонує ВРУ врегулювати проходження військової служби в Держспецзв'язку

Кабмін пропонує ВРУ врегулювати проходження військової служби в Держспецзв'язку Фото: Кабінет міністрів України

У Раді зареєстровано відповідний законопроект

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді врегулювати проходження військової служби в Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України. Відповідний законопроект №4127 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань діяльності Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України" був зареєстрований в парламенті 22 лютого 2016 року.

"Прийняття законопроекту має на меті узгодження деяких законодавчих актів України у відповідність із Законом України "Про Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України" та спрямоване на врегулювання питань проходження військової служби в Держспецзв'язку", - сказано в пояснювальній записці.

Підкреслюється, що з урахуванням того, що 1 січня 2016 року заплановано проведення переатестації осіб рядового та начальницького складу Держспецзв'язку, постає необхідність нормативного врегулювання питань проходження служби військовослужбовців відомства шляхом внесення змін до Кримінального кодексу, Податкового кодексу, законів "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", "Про військовий обов'язок і військову службу", "Про оренду державного та комунального майна" та "Про Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України".

Так, документом пропонується внесення змін до закону "Про Дисциплінарний статут Збройних Сил України", де унормовуються повноваження керівного складу Держспецзв'язку.

Також законопроектом передбачено узгодження деяких норм закону із законом "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні".

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України збільшила чисельність Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації на 273 особи із 7 227 до 7 500.