ua en ru

Кабмін пропонує ВР встановити відрахування частини чистого прибутку від 30% для держпідприємств

Кабмін пропонує ВР встановити відрахування частини чистого прибутку від 30% для держпідприємств Фото: Кабінет міністрів України

Це дозволить у 2016 залучити додаткові надходження на загальну суму близько 5,2 млрд гривень

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді встановити єдиний підхід розміру відрахувань державними підприємствами до державного бюджету частини чистого прибутку на рівні не менше 30 відсотків.

Відповідний законопроект №3627 "Про внесення зміни до закону "Про управління об'єктами державної власності" (щодо права отримання частини чистого прибутку (доходу)" був зареєстрований в парламенті 11 грудня 2015 року.

"Метою прийняття законопроекту є забезпечення прав держави як власника на отримання частини чистого прибутку (доходу), що загалом сприятиме покращенню фінансово-економічної ситуації в країні", - сказано в пояснювальній записці.

Реалізація законопроекту не потребує додаткових фінансових та матеріальних витрат з державного бюджету України.

Підкреслюється, що встановлення єдиного розміру відрахувань державними підприємствами до державного бюджету частини чистого прибутку на рівні не менше 30 % дозволить у 2016 році залучити додаткові надходження частини чистого прибутку (доходу) на загальну суму близько 5,2 млрд гривень, що забезпечить у подальшому підвищення ефективності та якості управління державним майном та захист інтересів держави як власника.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України прогнозує доходи до бюджету від податкових зборів та рентних, акцизних і митних плат в 2016 році на рівні близько 652 млрд гривень.