ua en ru

Кабмін пропонує ВР визначити повноваження держорганів у сфері супутникової навігації

Кабмін пропонує ВР визначити повноваження держорганів у сфері супутникової навігації Фото: Кабінет міністрів України

У парламенті зареєстрований відповідний проект закону

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді України визначити повноваження державних органів влади у сфері супутникової навігації. Відповідний законопроект №4040 "Про державне регулювання у сфері супутникової навігації" був зареєстрований в парламенті 8 лютого 2016 року.

Зокрема, документом визначаються повноваження державних органів, прав і зобов'язань суб'єктів супутникової навігації, вимог та умов щодо провадження підприємницької діяльності в сфері супутникової навігації, умов та порядку надання та використання супутникових навігаційних інформаційних послуг в Україні.

Держрегулювання в сфері супутникової навігації пропонується в законопроекті здійснювати шляхом:

законодавчого визначення засад державної політики в цій сфері;

розподілу повноважень між міністерствами та центральними органами виконавчої влади щодо реалізації державної політики у сфері супутникової навігації та встановлення єдиних в державі правил супутникової навігаційної діяльності;

програмно-цільового планування супутникової навігаційної діяльності в інтересах держави в рамках державних цільових науково-технічних програм, державного замовлення та державного оборонного замовлення;

впровадження національних стандартів і технічних регламентів у сфері супутникової навігації, гармонізованих з міжнародними, та запровадження оцінки відповідності цим стандартам та технічним регламентам апаратури та засобів супутникової навігації.

На думку авторів законопроекту, його прийняття сприятиме забезпеченню обороноздатності держави, проведенню незалежної внутрішньої і зовнішньої економічної та технічної політики, послідовному, системному і виваженому врегулюванню економічних відносин суб'єктів господарювання України у цій сфері.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді ратифікувати угоду з Польщею про повітряне перевезення.