ua en ru

Кабмін пропонує розширити керівний склад держорганів, що борються з тероризмом

Кабмін пропонує розширити керівний склад держорганів, що борються з тероризмом Фото: Володимир Гройсман (facebook.com/volodymyrgroysman)

До таких органів належать, зокрема, ДСНС, Державна прикордонна служба та ДФС

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді прийняти законопроект №8267 "Про внесення зміни до статті 19 закону "Про центральні органи виконавчої влади". Відповідний документ був зареєстрований у парламенті 13 квітня.

"В умовах посилення в Україні терористичних загроз через воєнну агресію на сході України значно збільшилося функціональне навантаження на центральні органи виконавчої влади, до компетенції яких належить безпосереднє здійснення боротьби з тероризмом", - сказано у пояснювальній записці.

Таким чином, планується передбачити кількісне збільшення керівного складу таких центральних органів виконавчої влади. Зокрема, пропонується надати Кабміну можливість додатково вводити третю посаду заступника керівника такого органу виконавчої влади.

У пояснювальній записці уточнюється, що до таких органів належать, зокрема, Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС), Державна прикордонна служба та Державна фіскальна служба (ДФС).

Нагадаємо, у вересні 2017 року уряд у рамках проведення реформи держслужби оголошував про проведення кадрових конкурсів на нові посади державної служби в 10 міністерствах, секретаріаті Кабміну, а також в ряді інших відомств.