ua en ru

Кабмін пропонує Раді заборонити військовим користуватися мобільними в зоні АТО

Кабмін пропонує Раді заборонити військовим користуватися мобільними в зоні АТО Фото: macdigger.ru

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді заборонити військовослужбовцям користуватися мобільними телефонами в зоні проведення антитерористичної операції (АТО). Про це йдеться в урядовому законопроекті № 2531 "Про внесення змін до статті 143 закону України "Про Статут внутрішньої служби Збройних сил України", текст якого розміщений на офіційному сайті парламенту.

Так, Кабмін пропонує внести доповнення до статті 143 закону України "Про Статут внутрішньої служби Збройних сил України", у відповідність з якими "в районах проведення антитерористичної операції, а також в умовах надзвичайного стану або під час дії особливого періоду на територіях, де ведуться бойові дії, військовослужбовцям, які виконують обов'язки військової служби, забороняється користуватися особистими засобами мобільного зв'язку; рішення про дозвіл використання таких коштів приймається командиром військової частини".

Також додається встановити, що в мирний час порядок зберігання й користування особистими фотоапаратами, магнітофонами, радіоприймачами, засобами мобільного зв'язку, комп'ютерною та іншою побутовою радіоелектронною технікою для військовослужбовців, що виконують обов'язки військової служби, встановлюється командиром військової частини.

Зазначимо, що у чинній статті 143 закону "Про Статут внутрішньої служби Збройних сил України" сказано, що порядок зберігання й користування фотоапаратами, магнітофонами, радіоприймачами та іншою побутовою радіоелектронною технікою для військовослужбовців строкової служби встановлюється командиром частини.

Нагадаємо, за інформацією Генштабу, під час весняного призову мобілізують 21 тис. осіб. Також Генштабу повідомив, що строковиків не будуть відправляти в зону АТО.

Нагадаємо, раніше Кабмін запропонував Раді змінити порядок користування фотоапаратами для строковиків.