ua en ru

Кабмін пропонує Раді виділити 2,66 млрд гривень на оборону і безпеку держави

Кабмін пропонує Раді виділити 2,66 млрд гривень на оборону і безпеку держави Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Про це свідчить відповідний урядовий законопроект

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України виділити додатково 2,66 млрд гривень на фінансування оборони і безпеки. Про це свідчить урядовий законопроект №6600 "Про внесення змін до державного бюджету на 2017 рік", зареєстрований на сайті парламенту 21 червня 2017 року.

"Законопроектом передбачено збільшити видатки загального фонду для фінансування невідкладних потреб на оборону і безпеку держави, у тому числі пов’язаних із проведенням антитерористичної операції у сумі 2 662,5 млн гривень", - зазначається у пояснювальній записці.

Так, пропонується 1,5 млрд гривень виділити Національній поліції на грошове забезпечення з нарахуваннями для покриття дефіциту в коштах на виплату грошового забезпечення для поліцейських (547 млн гривень), а також матеріально-технічне забезпечення (953,0 млн гривень).

Також пропонується виділити 352,8 млн гривень Міністерству оборони на виплату одноразової допомоги в разі загибелі, поранення та інвалідності військовослужбовців (249,8 млн гривень), оплату комунальних послуг та енергоносіїв (100 млн гривень), а також на забезпечення підготовки та участі збірної команди України в 2017 року на міжнародних спортивних змаганнях "Ігри Нескорених" (3 млн гривень).

Відповідно до проекту, Службі безпеки України планується виділити 100 млн гривень на грошове забезпечення з нарахуваннями для військовослужбовців спеціальних підрозділів і учасників АТО; 6,3 млн гривень - Державній спеціальній службі транспорту на закупівлю продуктів харчування (5,3 млн гривень) та медикаментів (1 млн гривень); 9,4 млн гривень - адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації на забезпечення урядовим зв'язком посадових осіб відповідно до законодавства.

Адміністрації Держприкордонслужби передбачається виділити 400 млн гривень на грошове забезпечення з нарахуваннями для учасників АТО (100 млн гривень), а також на заходи з інженерно-технічного облаштування кордону (300 млн гривень).

Крім того, планується виділити 100 млн гривен Службі зовнішньої розвідки на оплату праці; 177 млн гривень - Державній службі з надзвичайних ситуацій на грошове забезпечення з нарахуваннями для рятувальників і пожежників (100 млн гривень) і для забезпечення заходів щодо безпеки польотів (77 млн гривень). Також передбачається виділити 17 млн гривень Головному управлінню розвідки Міністерства оборони на виплату одноразової допомоги в разі загибелі, поранення та інвалідності військових (8,6 млн гривень), а також на оплату комунальних послуг та енергоносіїв (8,4 млн гривень).

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про перевиконання доходів бюджету в 24 млрд гривень.