ua en ru

Уряд пропонує Раді врегулювати реєстрацію сільгосптехніки

Уряд пропонує Раді врегулювати реєстрацію сільгосптехніки Фото: Кабмін

Відповідний законопроект зареєстрований на сайті ВРУ

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді врегулювати реєстрацію сільськогосподарської техніки. Відповідний законопроект №3573 "Про внесення змін до Закону України "Про дорожній рух" щодо реєстрації транспортних засобів" був зареєстрований в Раді 1 грудня 2015 року.

В пояснювальній записці зазначається, що Кабмін постановою від 10 вересня 2014 року № 442 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" ліквідував Державну інспекцію сільського господарства, поклавши функції із здійснення реєстрації та обліку машин на Міністерство внутрішніх справ України.

Підкреслюється, що прийняття законопроекту дозволить врегулювати на законодавчому рівні питання реєстрації тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів, передавши відповідні функції територіальним органам МВС України.

Вказано, що реалізація проекту акта не потребуватиме додаткових фінансових витрат з державного бюджету України та буде здійснюватися в межах кошторисних призначень на відповідний рік.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України пропонує ввести обов'язкову перевірку технічного стану легкових автомобілів і причепів (у тому числі приватних), починаючи з 2019 року.