ua en ru

Кабмін пропонує Раді врегулювати безоплатну передачу часток держмайна

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України визначити повноваження державних органів під час затвердження вартості майна, що припадає на одного працівника недержавного сільськогосподарського підприємства.

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України визначити повноваження державних органів під час затвердження вартості майна, що припадає на одного працівника недержавного сільськогосподарського підприємства. Про це йдеться в урядовому законопроекті № 4123 "Про внесення змін до закону України "Про особливості приватизації майна в агропромисловому комплексі" щодо безоплатної передачі частки державного майна", текст якого розміщений на сайті ВР.

"Постановою Кабінету міністрів України № 657 від 24 липня 2013 р. встановлено чітку послідовність дій відповідних органів державної влади під час розрахунку вартості майна, що припадає на одного працівника недержавного сільськогосподарського підприємства АР Крим (області), а також забезпечено порядок її застосування державними органами приватизації. При цьому у статті 6 закону України "Про особливості приватизації майна в агропромисловому комплексі" не визначено суб'єктів, до повноважень яких віднесено визначення та затвердження вартості майна", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

Тому Кабмін розробив законопроект, який визначає повноваження відповідних органів державної влади під час затвердження вартості майна, що припадає на одного працівника недержавного сільськогосподарського підприємства АР Крим (області).

Зокрема частину першу статті 6 закону України "Про особливості приватизації майна в агропромисловому комплексі" пропонується викласти у такій редакції: "Працівникам та прирівняним до них відповідно до частини першої статті 3 цього закону особам безоплатно надається частка державного майна (акції) підприємства (організації), що приватизується, вартість якої визначається у порядку, встановленому Кабінетом міністрів України".

Якщо вартість частки державного майна (акцій), перевищує загальну вартість об'єкта, що приватизується, все майно, в тому числі й те, що створене за рахунок бюджетних коштів, передається працівникам підприємства на безоплатній основі.
"Прийняття закону визначить повноваження відповідних органів державної влади під час затвердження вартості майна, що припадає на одного працівника недержавного сільськогосподарського підприємства Автономної Республіки Крим (області)", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.