ua en ru

Кабмін пропонує Раді прибрати з Податкового кодексу слово "інвалід"

Кабмін пропонує Раді прибрати з Податкового кодексу слово "інвалід" Фото: Кабмін (РБК-Україна)

Також із кодексу пропонується прибрати формулювання "інвалід війни" та "дитина-інвалід"

Кабінет міністрів України пропонує парламенту схвалити законопроект №8402 "Про внесення змін до Податкового кодексу України", яким передбачається прибрати з кодексу слово "інвалід". Проект закону було внесено до Верховної ради 24 травня 2018 року.

Так, метою прийняття документу є приведення чинного законодавства в частині соціального захисту осіб з інвалідністю у відповідність із офіційним перекладом Конвенції про права осіб з інвалідністю і Факультативним протоколом до неї та запровадження європейських стандартів у цій сфері.

"Передбачається внести зміни до Податкового кодексу України. Зокрема, пропонується слова "інвалід", "інвалід війни" та "дитина-інвалід" в усіх відмінках і числах замінити відповідно словами "особа з інвалідністю", "особа з інвалідністю внаслідок війни" та "дитина з інвалідністю" у відповідних відмінках і числах", - зазначається у пояснювальній записці.

Нагадаємо, комітет з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендує парламенту прийняти урядовий законопроект 8326, яким передбачається прибрати з законів про ЗМІ слово "інваліди".