ua en ru

Кабмін пропонує Раді надавати декрет батькам, що виховують сиріт

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України надавати батькам-вихователям право на відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України надавати батькам-вихователям право на відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Про це йдеться в урядовому законопроекті №4537а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання батькам-вихователям додаткових соціальних гарантій", текст якого оприлюднений на сайті парламенту.

Законопроект спрямований на законодавче закріплення права батьків-вихователів у дитячих будинках сімейного типу, які перебувають у трудових відносинах із підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, виду діяльності та галузевої належності, а також працюють за трудовим договором у фізичної особи, на відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Документ передбачає надання такого права працюючим батькам-вихователям, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в прийомних сім'ях або дитячих будинках сімейного типу.

На думку авторів законопроекту, ухвалення цього документу матиме позитивний вплив на розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та зменшення загальної кількості дітей цієї категорії в інтернатних закладах і дотримання пріоритетності їх улаштування в сім'ї громадян.