ua en ru

Кабмін пропонує надавати фінансову підтримку громадським об'єднанням за рахунок держбюджету

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований урядовий законопроект № 11298, яким пропонується передбачити в державному бюджеті можливість надання фінансової підтримки громадським об'єднанням. Про це йдеться в проекті закону "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансової підтримки громадських об'єднань", текст якого опублікований на офіційному сайті ВР.

Згідно із законопроектом пропонується доповнити ст. 87 Бюджетного кодексу "Перелік витрат, що здійснюються з Державного бюджету України", новою частиною, передбачивши, що до таких витрат також відноситься фінансова підтримка громадських об'єднань на конкурсній основі для виконання завдань державної політики.

Крім того, пропонується передбачити, що фінансову підтримку громадських об'єднань на конкурсній основі для виконання завдань регіональної політики будуть надавати місцеві бюджети, в разі, якщо видатки місцевих бюджетів не враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів.

Планується, що в разі прийняття законопроект набуде чинності з 1 січня 2014 р.

"Законопроект розроблено з метою створення фінансових передумов для реалізації державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.