ua en ru

Кабмін пропонує парламенту об'єднати звітність з ЄСВ і ПДФО

Кабмін пропонує парламенту об'єднати звітність з ЄСВ і ПДФО Фото: Кабмін схвалив об'єднання звітності з двох податків (РБК-Україна)

Законопроект розроблений Міністерством фінансів

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді об'єднати звітність з єдиного соціального внеску та податку на доходи фізичних осіб. Законопроект розроблено Міністерством фінансів та затверджено на сьогоднішньому засіданні уряду.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, його метою є запровадження об'єднаної форми звітності по двох зазначених податків, яка буде більш уніфікованої з єдиним встановленим терміном подання.

Основними цілями прийняття вказаного законопроекту є спрощення ведення бізнесу і підвищення ефективності роботи контролюючих органів за рахунок створення єдиного уніфікованого документу шляхом об'єднання окремих видів звітності.

Також, метою прийняття документа є спрощення подання звітності з єдиного внеску, зменшення паперового документообігу та припинення виконання банківськими установами не властивих їм функцій.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на своєму засіданні 9 серпня схвалив законопроект про запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного соціального внеску для платників.