ua en ru

Кабмін пропонує парламенту змінити межі міста Овруч

Кабмін пропонує парламенту змінити межі міста Овруч Фото: парламент (РБК-Україна)

Пропонується збільшити територію міста на 105,68 гектара

Кабінет міністрів України вніс у Верховну раду проект постанови №9133 "Про зміну і встановлення меж міста Овруч Овруцького району Житомирської області". Документ було зареєстровано у парламенті 28 вересня 2018 року, повідомляє РБК-Україна.

Згідно з обліковими даними, існуюча площа міста Овруч становить 887,17 гектара земель. Проектом акта пропонується збільшити територію міста на 105,68 гектара земель.

Зокрема, передбачається збільшити територію міста за рахунок 37,23 гектара земель, що перебувають у віданні Підрудянської сільської ради, 12,49 га земель - Гладковицької сільської ради, 7,64 га земель - Кирданівської сільської ради, 48,32 га земель - Черепинської сільської ради Овруцького району, водночас передавши 6,42 га земель, що перебувають у віданні Овруцької міськради, а саме 1,24 га земель у відання Підрудянської сільради, 1,31 га земель - Гладковицької сільської ради, 0,90 га земель - Кирданівської сільради, 2,97 га земель - Черепинської сільської ради Овруцького району.

"Проектом акта пропонується збільшити територію міста на 105,68 гектара земель… Після внесення змін, згідно з проектом землеустрою, загальна площа території міста Овруч Овруцького району Житомирської області становитиме 986,43 гектара", - сказано у пояснювальній записці до проекту.

Нагадаємо, Київська міська рада звернеться до Верховної ради України з пропозицією змінити межі столиці. Рішення про звернення було прийнято на пленарному засіданні Київради. Йдеться про можливість приєднання до Києва селища міського типу Коцюбинське.

Як писало РБК-Україна раніше, у березні жителі селища Коцюбинське (Київська область) проголосували за приєднання до Києва.