ua en ru

Кабмін пропонує відмовитися від підвищення зарплат суддям у 2019

Кабмін пропонує відмовитися від підвищення зарплат суддям у 2019 Фото: засідання Кабміну (РБК-Україна)

Уряд має намір заощадити 2,8 млрд гривень на відмові від підвищення зарплат суддям

Кабінет міністрів України пропонує Верховній раді відмовитися від підвищення зарплат суддям у 2019 році. Відповідний законопроект схвалили на засіданні уряду, передає РБК-Україна.

Зокрема, законопроект пропонує вилучити з прикінцевих та перехідних положень закону "Про судоустрій і статус суддів" норму про підвищення зарплат суддям наступного року. Мова йде про визначення з 1 січня 2019 посадових окладів для судді місцевого суду в розмірі 25 прожиткових мінімумів і для судді апеляційного суду та вищого спеціалізованого суду - 40 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

Відповідно розмір посадових окладів для судді місцевого суду залишиться в розмірі 20 прожиткових мінімумів і для судді апеляційного суду та вищого спеціалізованого суду 30 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на 1 січня календарного року. Реалізація законопроекту дозволить заощадити 2,8 млрд гривень.

Фото: проект закону

Нагадаємо, до цього стало відомо, що у держбюджеті-2019 заморозять зарплати держслужбовцям в міністерствах.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України дозволив Державному бюро розслідувань (ДБР) направити на розвиток 114 млн гривень, які були заощаджені на зарплатах.