ua en ru

Кабмін пропонує змінити деякі закони щодо участі України у миротворчих операціях

Кабмін пропонує змінити деякі закони щодо участі України у миротворчих операціях Фото: Кабмін (Віталій Носач/РБК-Україна)

На даний момент текст законопроекту відсутній на сайті парламенту

Кабінет міністрів пропонує Верховній раді України прийняти законопроект №3041 "Про внесення змін до деяких законів України щодо участі України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані на сайті ВР.

На даний момент текст законопроекту відсутній на сайті парламенту. Він був зареєстрований у понеділок, 10 лютого.

Останній етап проходження документу - передано на розгляд керівництву.

Нагадаємо, в 2015 році Кабмін пропонував Раді допускати в Україну іноземних військових тільки як миротворців ООН або ЄС. Так, Кабінет міністрів України просив ВР змінити порядок перебування іноземних військових підрозділів на території України. Зокрема, уряд пропонував допускати в Україну іноземні військові підрозділи тільки під егідою ЄС або ООН.

Як писало РБК-Україна, в жовтні 2019 року в Демократичній Республіці Конго (ДР Конго) більше 250 українських миротворців десятої ротації 18-го окремого вертолітного загону отримали медалі "За службу миру". Нагородження відбулося у День захисника України і День українського козацтва на аеродромі міста Гома.