ua en ru

Кабмін підвищив посадовий оклад працівників першого тарифного розряду до 1,147 тис. грн

Кабмін сьогодні на засіданні прийняв рішення про підвищення зарплати працівникам бюджетної сфери. Про це на брифінгу заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська, передає кореспондент РБК-Україна.

Згідно постанови Кабінету міністрів "Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери", з 1 січня 2013 р. посадовий оклад працівника першого тарифного розряду встановлено у розмірі 852 грн.

"Сьогодні прийнято рішення щодо підвищення оплати праці працівникам установ, закладів бюджетної сфери. Я дуже вдячна уряду, що це рішення прийняте, в дію воно вступає з 1 січня", - сказала Королевська.

Зокрема, за її словами, Кабмін вирішив підвищити посадовий оклад працівників першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки до 1 тис. 147 грн. Оскільки підвищення встановлено з 1 січня, раніше видані зарплати будуть перераховані. "З 1 січня у нас буде діяти перший тарифний розряд на рівні мінімальної зарплати 1 тис. 147 грн, і, відповідно, його диференціація до 5-го тарифного розряду включно 1 тис. 147 грн", - сказала міністр.

Вона також додала, що підвищення зарплат торкнеться всіх 3,5 млн бюджетників.

Нагадаємо, наразі оклад працівника першого тарифного розряду становить 852 грн.

Читайте також: Середня зарплата за лютий виросла до 3,04 тис. грн