ua en ru

Кабмін постановив випустити ОВДП для збільшення статутного капіталу "Нафтогазу" на 11,06 млрд грн

Кабінет міністрів України постановив збільшити статутний капітал НАК "Нафтогаз України" за рахунок ОВДП на суму 11 млрд 066 млн 400 тис. грн.

Кабінет міністрів України постановив збільшити статутний капітал НАК "Нафтогаз України" за рахунок ОВДП на суму 11 млрд 066,4 млн грн. Про це йдеться в постанові уряду № 40 від 12 лютого 2014 р.

"Збільшити статутний капітал Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на суму 11 млрд 066 млн 400 тис. грн шляхом випуску додаткових акцій існуючої номінальної вартості із збереженням 100% акцій у власності держави", - йдеться у документі.

Також Кабмін доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості прийняти рішення про приватне розміщення додаткових акцій НАК "Нафтогаз України" .

"Взяти до відома, що придбання зазначених акцій здійснюється шляхом їх обміну на облігації внутрішньої державної позики (ОВДП), випущені згідно з цією постановою", - зазначається в документі.

У свою чергу Міністерство фінансів України повинно випустити ОВДП в розмірі 11 млрд 066 млн 400 тис. грн із строком обігу до 5 років та відсотковою ставкою доходу на рівні не вище 14,3% річних і внести їх від імені держави в оплату за додаткові акції НАК "Нафтогаз України".

Звернемо увагу, сьогодні "Нафтогаз" обмежив до технологічного мінімуму постачання газу 11 регіонах. На сьогоднішній день заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ перед "Нафтогазом" становить близько 25,5 млрд грн.