ua en ru

Кабмін доручив МОЗ провести переговори щодо отримання ліків як гуманітарної допомоги

Кабінет міністрів України доручив Міністерству охорони здоров'я України провести переговори з виробниками ліків щодо отримання ліків як гуманітарної допомоги.

Кабінет міністрів України доручив Міністерству охорони здоров'я України провести переговори з виробниками ліків щодо отримання ліків як гуманітарної допомоги. Про це повідомив сьогодні на брифінгу міністр Кабінету міністрів України Остап Семерак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Також доручено Міністерству охорони здоров'я провести переговори з іноземними виробниками і українськими виробниками на предмет передачі лікарських засобів як гуманітарної допомоги. Сподіваюся, що на наступному засіданні уряду у нас буде інформація від нового керівництва Міністерства охорони здоров'я. Також було доручено міністерствам на чолі з гуманітарним віце-прем'єром розглянути ситуацію станом закупівель ліків за бюджетні кошти через Академію медичних наук", - сказав Семерак.

Він додав, що Кабінет міністрів звернувся до ГПУ з проханням здійснити розгляд матеріалів проведення службового розслідування тендерних закупівель МОЗ, яке здійснила Нацдержслужба за дорученням і розпорядженням прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Нагадаємо, 26 вересня 2014 р. в Україну прибув другий транш гуманітарного вантажу від Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) - 300 тис. доз правцевого анатоксину на загальну суму понад 325 тис. грн.