ua en ru

Кабмін доручив Мінфіну випустити єврооблігації майже на 12 млрд доларів

Кабмін доручив Мінфіну випустити єврооблігації майже на 12 млрд доларів Фото: прем'єр-міністр Арсеній Яценюк

Прибутковість облігацій складе 7,75% річних

Кабінет міністрів України доручив Міністерству фінансів в рамках завершення реструктуризації державного боргу випустити нові єврооблігації з прибутковістю 7,75% і терміном погашення в 2019 - 2027 роках на суму 11,95 млрд доларів. Про це йдеться в постанові Кабміну від 11 листопада 2015 року."Провести операції з державним боргом з державних зовнішніх запозичень та гарантованим державою боргом за зовнішніми кредитами (позиками), обслуговування і погашення яких здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, шляхом випуску і розміщення (у тому числі додаткових випусків і розміщення) облігацій зовнішніх державних позик України 2015 року та випуску і розміщення (у тому числі додаткових випусків та розміщень) державних деривативів в обмін на наявні боргові зобов'язання держави за державними зовнішніми запозиченнями та гарантованим державою боргом за зовнішніми кредитами (позиками), обслуговування і погашення яких здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, за переліком зовнішніх боргових зобов'язань, за якими будуть вчинятися правочини щодо зміни умов запозичень", - йдеться в постанові.

У документі також наголошується, що облігації випускаються дев'ятьма окремими серіями на загальну суму 11,95 млрд дол. Номінальна вартість однієї облігації становить 100 тис. дол. і більшу суму, що є цілим числом, кратним 1 тис. дол.

З 1 вересня 2015 року (включно) на облігації нараховується дохід за ставкою прибутковості 7,75%. Відсотковий дохід за облігаціями сплачується щороку 1 березня та 1 вересня, починаючи з 1 березня 2016 року.

Нагадаємо, комітет кредиторів не підтримав умови реструктуризації 550 млн дол. боргу Києва.