ua en ru

Кабмін доручив МНС вжити заходів по уникненню надзвичайних ситуацій через морози

Кабінет Міністрів схвалив розпорядження "Про невідкладні заходи щодо ліквідації можливих масштабних надзвичайних ситуацій на об'єктах життєзабезпечення населення у зимовий період 2012 р.", передає прес-служба МНС. Документ передбачає оперативне реагування на можливі масштабні надзвичайні ситуації на об'єктах теплопостачання, водопостачання та водовідведення, важливих об'єктах господарського комплексу, які пов'язані з низькими температурами повітря.

"Аналіз свідчить, що в країні формується надзвичайна погодна ситуація. Вважаю, що належне реагування на неї є спільним завданням відповідних міністерств і місцевих органів влади. Тому, за дорученням Кабінету Міністрів, вношу пропозицію про додаткові заходи, спрямовані на ліквідацію можливих надзвичайних ситуацій на об'єктах життєзабезпечення", - наголосив міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога під час засідання уряду.

Відповідно до розпорядження, в Україні буде сформовано 550 зведених аварійно-відновлювальних бригад, які укомплектують аварійним запасом майна та оснащення, необхідного для проведення відновлювальних робіт. Зокрема, Міністерство енергетики та вугільної промисловості забезпечить створення 200 бригад, Міністерство інфраструктури - 300, Міністерство надзвичайних ситуацій - 50.

Водночас Міністерство інфраструктури сформує на базі Донецької, Львівської, Придніпровської, Південно-Західної та Одеської залізниць 5 аварійно-відновлювальних потягів для розміщення, життєзабезпечення, перевезення зведених аварійно-відновлювальних бригад та аварійного запасу майна і оснащення (із розрахунку 1 потяг у складі 12 пасажирських та 5 вантажних вагонів для одночасного перевезення 100 бригад).

Міністерство надзвичайних ситуацій та Міністерство оборони забезпечать готовність до використання та передислокації до місць можливих аварій по 50 додаткових наметових пунктів обігріву аварійно-відновлювальних бригад та населення, укомплектованих відповідними матеріально-технічними засобами.

Координацію заходів з оперативного реагування залучених сил і засобів центральних і місцевих органів виконавчої влади у разі виникнення масштабних надзвичайних ситуацій на об'єктах життєзабезпечення населення здійснюватиме Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства разом з Міністерством надзвичайних ситуацій.

Фінансування заходів передбачено за рахунок коштів резервного фонду держбюджету.

Нагадаємо, сьогодні на брифінгу міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога заявив, що в Україні кількість пунктів обігріву найближчим часом буде збільшена до 2 тис.