ua en ru

Кабмін отримав від Японії 100 млн дол. макрофінансової допомоги

Кабінет міністрів України одержав позику Японського агентства міжнародного співробітництва у розмірі 100 млн дол.

Кабінет міністрів України одержав позику Японського агентства міжнародного співробітництва у розмірі 100 млн дол. Про це йдеться в повідомленні прес-служба Кабміну.

"В рамках поглиблення двосторонніх відносин України та Японії в економічній сфері сьогодні отримано позику Японського агентства міжнародного співробітництва в обсязі 10,0 млрд. японських ієн (близько 100 млн дол. США) в якості співфінансування в рамках спільного з Світовим банком проекту "Позика на політику розвитку", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, кошти зараховані на кореспондентський рахунок Національного банку України.

"Умови надання позики визначені Угодою (у формі обміну нотами) між Урядом України та Урядом Японії та Кредитною угодою про позику на політику розвитку на здійснення економічних реформ між Кабінетом Міністрів України та Японським агентством міжнародного співробітництва, яке було підписано 17 липня 2014 року. Так, позику притягнутий на 20 років (з 6-річним пільговим періодом), за відсотковою ставкою - 0,95 % річних, одноразова комісія - 0,1%", - повідомила прес-служба Кабміну.

Кошти будуть спрямовані на підтримку здійснюваних Урядом України реформ, які спрямовані на стабілізацію економіки і формування основи для стійкого і збалансованого зростання у майбутньому шляхом заохочення ефективного управління, прозорості та звітності в державному секторі, спрощення умов і зниження витрат на ведення бізнесу, реформування неефективних і несправедливих енергетичних субсидій.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив про надання Японією 100 млн дол. макрофінансової допомоги.