ua en ru

Кабмін підготував пропозиції по зміні закону про держзакупівлі

Кабінет міністрів України підготував пропозиції по зміні закону про держзакупівлі. Про це журналістам після засідання уряду заявив міністр економіки Василь Цушко, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами міністра, Кабмін пропонує вивести з-під дії закону закупівлі, котрі проводяться агрофондом і держрезервом. Також передбачено, що місцеві обладміністрації даватимуть дозвіл на проведення закупівель у одного покупця на місцевому рівні. "Ми зберігаємо за собою методологію Мінекономіки і передбачаємо децентралізацію ... Запроваджуються зміни в статистику, тобто одержувач бюджетних коштів робить план закупівель і відправляє його на початку року до держстатистики. Держстатистика, згідно переліку, мониторить ціни, для того, щоб визначити, які ціни на ринку, щоб була інформація у тих, хто купує і тих, хто перевіряє, тобто в КРУ і інших органах", - сказав В.Цушко.
Також, за словами міністра, частина змін в закон, які схвалили сьогодні на Кабміні, узгоджені з Світовим банком. "Зараз є доручення допрацювати з Світовим банком і Єврокомісією, і потім подати законопроект до Верховної Ради", - сказав він.