ua en ru

Кабмін підготував новий земельний закон

Кабмін підготував новий земельний закон Фото: Кабмін підготував новий закон про землю (kmu.gov.ua)

Документ розширює права об'єднаних територіальних громад

Кабінет міністрів України планує затвердити найближчим часом подати на розгляд парламенту проект закону про управління землями за межами населених пунктів. Про це під час засідання уряду повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає передає кореспондент РБК-Україна.

За словами глави Кабміну, документ розширює, насамперед, права об'єднаних територіальних громад в розрізі розпорядження землями, що знаходяться за межами населених пунктів, що входять в громаду.

Гройсман повідомив, що Кабмін буде просити Раду розглянути цей законопроект на наступному пленарному тижні.

"Сьогодні ми внесемо його (законопроект) в парламент, і будемо просити парламент розглянути його на наступному пленарному тижні. Це потрібно, щоб громади мали повне право розпоряджатися землями за межами своїх населених пунктів. Законопроект чекають давно", - сказав глава уряду.

На Уряді схвалили розроблений Мінрегіон законопроект, яким об’єднаним територіальним громадам надається право розпорядж...

Опубліковано Геннадієм Зубком 6 вересня 2017 р.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів завершує формування концепції земельної реформи в Україні, ключові аспекти якої стосуються розвитку села та відновлення фермерського руху.