ua en ru

Кабмін завершує формування концепції земельної реформи в Україні

Кабмін завершує формування концепції земельної реформи в Україні Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Гройсман підкреслив, що реформа має стати рушієм розвитку економіки

Кабінет міністрів України завершує формування концепції земельної реформи в Україні, ключові аспекти якої стосуються розвитку села та відновлення фермерського руху. Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, спілкуючись з журналістами у Лондоні, передає прес-служба уряду.

Так, прем’єр розраховує на широке обговорення пропозицій в громадських колах та профільних аграрних об’єднаннях.

"Ми на 90% концептуально готові. Маємо провести більше дискусій - це чутливе питання. Після того, як сформуємо новий погляд на земельну реформу - тоді й внесемо законопроект (на розгляд, - ред.). Важливо враховувати думку громадян, власників та користувачів землі. Хочемо провести реформу в інтересах фермерства. І в рамках реформи знайти інструменти фінансування та доступу до недорогих та довгих кредитів для фермерів", - зазначив він.

Гройсман підкреслив, що реформа має стати рушієм розвитку економіки, стати основою економіки доданої вартості, коли всередині країни виробляється не тільки аграрна сировина, а й продукт переробки.

"Така модель буде сприяти розвитку фермерського руху в Україні, і для нас це є надзвичайно важливо: фермерський рух - це основа для розвитку національної економіки, створення доданої вартості в Україні", - підсумував голова Кабміну.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд виключить вимогу про земельну реформу з переліку питань, які впливають на виділення чергового траншу.