ua en ru

Кабмін підтримав законопроект про безоплатну передачу інвалідам автомобілів після 10 рокій експлуатації

Кабінет міністрів на своєму засіданні підтримав законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення інвалідів автомобілями", який дозволить інвалідам безоплатно отримати у власність автомобіль після 10-річного терміну експлуатації

Кабінет міністрів на своєму засіданні підтримав законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення інвалідів автомобілями", який дозволить інвалідам безоплатно отримати у власність автомобіль після 10-річного терміну експлуатації. Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Законопроект передбачає можливість за бажанням інваліда, законного представника недієздатного інваліда чи дитини інваліда отримати у власність автомобіль, який він експлуатує понад 10 років.

В разі ухвалення законопроекту Верховною Радою транспортний засіб, у тому числі визнаний гуманітарною допомогою, передаватиметься такому громадянину безоплатно.

Як зазначила міністр соціальної політики Людмила Денісова, нині людина з обмеженими можливостями не може безоплатно отримати наданий йому державою автомобіль у власність.