ua en ru

Кабмін підтримав приєднання України до середземноморської торговельної конвенції

Кабмін підтримав приєднання України до середземноморської торговельної конвенції Фото: засідання Кабміну (kmu.gov.ua)

Далі відповідний законопроект має підтримати Верховна Рада України

Кабінет міністрів України підтримав приєднання України до Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження (Пан-Євро-Мед). Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

"Сьогодні, 20 вересня, Кабінет міністрів України на засіданні підтримав законопроект про приєднання України до Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження (Пан-Євро-Мед). Наступним кроком має бути прийняття відповідного законопроекту Верховною Радою України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, приєднання до конвенції відкриває додаткові можливості в торгівлі українським експортерам. Зокрема, участь в конвенції дозволить українським виробникам закуповувати сировину і комплектуючі в країнах Європейської асоціації вільної торгівлі (ЄАВТ) або, у країнах Середземномор'я, а готову продукцію експортувати до ЄС зберігаючи статус преференційного походження - ввозити товари за зниженою, або нульовою ставкою ввізного мита.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спільний комітет Регіональної конвенції про Пан-євро-середземноморські преференційні правила походження офіційно запросив Україну до конвенції Пан-Євро-Мед.