ua en ru

Кабмін планує у 2015 р. збільшити соцстандарти до 6%, - Яценюк

Кабінет міністрів України планує у 2015 р. збільшити соціальні стандарти до 6%.

Кабінет міністрів України планує у 2015 р. збільшити соціальні стандарти до 6%. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК Україна.

Прем'єр зазначив, що уряд в цьому році, не дивлячись на важку економічну ситуацію, не зменшив соціальні стандарти: "Ми залишили їх на стабільному рівні".

"На 2015 р., якщо ми приймаємо пакет реформи, буде невеличке , але збільшення. Це до 6%. Піде справа краще, зупиниться війна, підуть інвестиції - поміняємо бюджет", - заявив він.

"Уряд сповідує принципи чесності та реалізму", - підкреслив Яценюк.

У свою чергу як заявив міністр фінансів України Олександр Шлапак під час засідання Кабміну у 2015 р. відбудеться мінімальне підняття пенсії і заробітної плати.

"Ми плануємо на наступний рік підняття мінімальної заробітної плати - хай невеличкої, але принципове підняття заробітної плати. Це ще раз хочу підкреслити за умови падіння економіки більше 6%", - повідомив Шлапак.

Він зазначив, що пенсії в 2015 р. зростуть на 32 грн за умови прийняття економічної реформи.

Шлапак також додав, що буде збільшено кошти на пільги та житлові субсидії.

"Ми передбачаємо достатньо суттєве збільшення коштів, які доведеться витрати на пільги і житлові субсидії населенню на оплату житлово-комунальних послуг. І в наступному році ми не кинули населення на одинці з проблемами житлово-комунальних тарифів", - сказав міністр фінансів.