ua en ru

Кабмін планує збільшити на 25% продажі продукції АПК на внутрішньому ринку

У найближчі два роки обсяги реалізації продукції українського агропромислового комплексу на внутрішньому ринку повинні вирости на 25%. Такі показники містяться в Державній програмі активізації економіки, яка була презентована 27 лютого на засіданні Кабінету міністрів України.

В уряді упевнені, що країні сьогодні необхідні нові стимул-реакції для внутрішнього реінвестування в галузі з високою долею додаткової вартості і активне впровадження політики імпортозаміщення. Ці цілі і завдання позначені в Держпрограмі, основними пріоритетами якої є підтримка національного товаровиробника і структурні реформи в стратегічних галузях. При цьому автори програми пропонують сконцентрувати зусилля уряду на зниженні державного втручання і зміцненні ролі ринкових механізмів в регулюванні діяльності суб'єктів господарювання, зменшенні кількості адміністративних перешкод і створенню рівних конкретних умов для роботи.

У сфері забезпечення вітчизняних аграріїв необхідним обладнанням, Державна програма активізації економіки передбачає суттєвий приріст обсягів виробництва вітчизняною сільськогосподарською технікою в період 2013-2014 гг, що дозволить збільшити обсяги імпортозаміщення в даному сегменті до 20%. Паралельно з цим буде продовжена реалізація проектів, направлених на інвентаризацію сільськогосподарських ресурсів України і актуалізації земельних кадастрів.