ua en ru

Кабмін планує затвердити план заходів з ліквідації ДП "Вугілля України"

Кабінет міністрів України на своєму засіданні планує затвердити план заходів з ліквідації державного підприємства "Вугілля України". Про це йдеться в порядку денному Кабміну.

ДП "Вугілля України" створено відповідно до наказу Міністерства палива та енергетики України в 2003 р. з метою удосконалення господарського механізму реалізації вугільної продукції. Є оператором оптового ринку вугільної продукції і здійснює продаж практично всього вугілля, видобутого на вугільних підприємствах, що знаходяться в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Також Кабмін має намір внести зміни в правила користування тепловою енергією та затвердити порядок погодження перепрофілювання, консервації або припинення діяльності вугледобувних підприємств протягом терміну дії умов договору купівлі-продажу. А також затвердити проект та титул будови "Реконструкція енергоблоку № 13 Старобешівської ТЕС".

Крім того, уряд планує встановити ліміт спеціального використання та визначення прогнозодопустімого вилову водних біоресурсів загальнодержавного значення. І розглянути зміни до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.